Защо болката от загуба на човек, когото обичаме е толкова силна? На физическо ниво, ако някой преживее катастрофа, операция или вдигне висока температура, ние ВИЖДАМЕ болката му.
Когато човек загуби някого, когото обича, повечето хора не са в състояние да предложат същото съчувствие. Този човек не е на себе си! Ще го понесем  седмица ,две и ако състоянието му не се подобри, повечето от нас започват да се питат дали въобще ще успее да го превъзмогне. Дали ще може да продължи да живее?
Това е защото не виждаме болката. Или самите ние не сме преживели нещо подобно.
Какви са „принципите“ на любовта? Когато един човек се влюби в друг, настъпва чудесно свързване на енергии. Представете си лозата и мустачетата на лозовите пръчки, които се преплитат едни в други. Това преплитане и свързване с другия човек преминава в тялото му, в кръвните телца, органите, нервните окончания и мозъка. Така този човек става част от вас.
Сигурно е, че когато сме били влюбени, всички сме изпитали „процеса“ на свързване, който дава усещането за пълно щастие. През това време буквално се променя начинът, по който се храним и мислим.
Двамата стават едно. И ако по някаква причина партньорството се промени – да кажем единият човек се е уплашил и поиска да си отиде, тогава двамата започва да изпитват силна болка, сякаш се разкъсват един от друг. Това не може да се види на физическо ниво, но се усеща в тялото.
Когато има смърт, протича различен процес. Човекът, който желаете да е около вас не е във физическо измерение. Представете си лозата и мустачетата, преплетени във вените, органите, костите и мозъка ви и какво ще стане ако някой ги разкъса. Затова боли толкова много. Вие буквално носите разкъсано емоционално тяло. Сякаш живеете с открити нервни окончания!
Бъдете състрадателни към тези, които изпитват болка! Съчувствайте и на себе си. Дайте си време. Поплачете, ядосайте се, почувствайте емоциите си. Когато ги потискате и се стягате, по-късно в живота ще се разболеете.
Сърцето ви не може да носи толкова тежък товар. Помнете, че тялото ви отразява всички ваши мисли и чувства. Вървете напред и бъдете такива, каквито сте отвътре, а не такива, каквито другите мислят, че трябва да сте.
Всички тези състояния, през които минава житейският ни път, могат да бъдат добре повлияни от хомеопатично лечение:

Пет години не съм спала

Млада, 35-годишна жена  с оплакване от безсъние.
Може да спи само ако е приела сънотворни, в противен случай е в състояние на унес и на другия ден – със задължително главоболие.
Всичко това започва преди пет години, след раздяла с приятел и разочарование от най-близката й приятелка. Вечер се чувства силно депресирана.
Игнацня (Ign.)
Още през първата седмица започва да заспива без сънотворни, но за кратко се завръща старото главоболие. Впоследствие е спала по 12 часа по време на годишния си отпуск, главоболието е изчезнало и жизненият тонус е много по-добър.

Искам да ѝ отмъстя! Тя ми го отне!

Младо семейство се разделя по желание на съпруга, който продължава да посещава вече бившата си съпруга и дете. Той има нова приятелка, с която живее съвместно.
Тези срещи са изключително желани от страна на съпругата, но и много трудни, когато той си тръгва. „Чувствам се разкъсана от ревност и с много силно желание да й отмъстя, на нея, другата, при която той отива.“

Натриум муриатикум (Nat-m.)

Чуваме се след месец: „Чувствам се добре, нямам желание да отмъщавам, всеки има право на свой нов избор, може би и аз …“

Грижата за нашия емоционален свят  ще ни направи физически по здрави и успешни хора!