Марияна Любенова

Психолог

Започнах обучението си през 1992 г. и успешно се дипломирах през 1997 г. в Югозападен университет “Неофит Рилски“ специалност „Психология“.
Една година водех групова психотерапия в Дневен стационар на Александровска болница – София, което много помогна за започването ми на самостоятелна практика. През този период посещавах лекции по Юнгианска анализа на сънищата към Българското Юнг общество.
През 1997 година се включих в двугодишен курс по Класическа хомеопатия организиран от London College of Classical Homeopathy в София с основен лектор Анджела Нийдъм.  Курсът по хомеопатия бе съпътстван  с двугодишен Медицински курс.
Хомеопатията разкри пред мен нови възможности! Трудно ми беше да повярвам, че може да има гранулки от растение, което да помага при любовна раздяла и загуба на близки, да лекува раните на Душата. В  психологичната картина на хомеопатичните  препарати  разпознавам  модели на поведение у хората.
За балансирането на човешките емоции помага и познанието на терапията с цветята на д-р Бах. Комбинацията от различни цветни есенции по един нежен начин трансформират нашето емоционално състояние.
През последните 20 години съм посещавала множество семинари, посветени на човешките взаимоотношения, алтернативни методи на лечение, астрологично обучение, семинари за себепознание и себеразвитие, Хипнотерапия,  Хомеопатична детоксикация  на Тон Янсен,много европейски и индийски лектори по Хомеопатия , Антропософия и много други.

Когато промениш начина по който гледаш на нещата,
нещата се променят!
Уейн Дайър

„Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства.“- Паулу Коелю